Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019


Călimară / Biblioteca Româno – Maghiară: O carte de dragoste pentru români și maghiari

Bună ziua, vă invităm în Biblioteca Româno-Maghiară Corbii Albi, care încurajează românii să citească literatură maghiară tradusă în română, și maghiarii să citească literatură română tradusă în limba maghiară. Vă trimitem o carte prin poștă, care rămâne cadou din partea bibliotecii, în schimb cerem 20 de rânduri recenzie/relatare de cititor. Dacă sunteți de acord, așteptăm adresa Dvs. și genul literar mai apropiat dumneavoastră. Cu stimă, Biblioteca Corbii Albi
Oferta de azi: 

(RO)

Romanul de dragoste al lui Gárdonyi Géza cu titlul Contract de căsătorie.  ”Orfană de mamă, Ida este trimisă la mânăstire de către tatăl prea ocupat cu afacerile și prea preocupat de viața-i vicioasă ca să îi mai poată dărui afecțiune și atenție fiicei provenite dintr-o căsnicie oricum nefericită. Când la maturitate, fata refuză călugăria și se întoarce în casa părintească, tatăl se grăbește să o căsătorească pentru a se descotorosi de ea” (Mirela Cara)

                  

(HU)

Mihail Sebastian: Menedék (Accidentul). Mintha két szerelmes novellát illesztett volna össze kitûnő érzékkel a szerző: az egyik a mennyországot ígérő de csak létráig jutott, a másik az igaz, csendes szerelem, amelyik barátságból indul és révbe jut. Mintha a Jane Eyre is visszatekintene a regény állótükréből.
Sus