Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Decembrie 2019


Călimară / Oferim unul pentru celălalt câte o parte din cultura noastră

Oferim unul pentru celălalt câte o parte din cultura noastră

Biblioteca Orășenească din Cristuru Secuiesc se mândrește cu o colecție de peste 50 000 de cărți; o mare parte din ei a ajuns la noi prin cumpărare, o altă parte prin donații. Multe persoane particulare ne-au oferit cărți din biblioteca lor personală, dar am primit multe publicații și de la librării, edituri și biblioteci. 

Așa am ajuns să dispunem de o colecție substanțială de literatură, cărți de specialitate, multe exemplare din literatura obligatorie și recomandată, atât în limba maghiară cât și în limba română. 


La rândul nostru și noi oferim titluri din colecția noastră celor care doresc să citească, să învețe. Și ne încântă gândul, că cineva vrea să citească literatura noastră în limba română și că operele scrise de autori români și traduse în limba maghiară vor fi citite și ele la rândul lor.

Consider că în totalitate inițiativa Corbilor albi este extraordinară, "instituționalizat" oferim unul pentru celălalt câte o parte din cultura noastră, astfel că am început să strâng și eu cărți de la cunoscuți, de la prieteni, din anticariate, ca să-i ofer celor care sunt interesați.

Eu mai țin minte cum în urmă cu multe decenii îmi citeau seară de seară părinții mei Toate pânzele sus de Radu Tudoran în limba maghiară, iar după aceea cum ne uitam împreună la serial și încetul cu încetul descifram misterele limbii române.


Sus