Miercuri, 11 Decembrie 2019
Miercuri, 11 Decembrie 2019


Călimară / Ucraina: se întăresc relațiile culturale româno-române

Ucraina: se întăresc relațiile culturale româno-române

„Teatrul Mihai Eminescu” din Botoșani a participat din nou la cea de a XII-a ediție a Festivalului Regional de Comedie „Aplauzele de aur ale Bucovinei” care a avut loc în Teatrul Academic Muzical-Dramatic „O. Kobyleanska” din Cernăuți, la 27 octombrie. 

                         

De data aceasta actorii botoșăneni au meritat aplauze prezentând publicului din ținutul nostru spectacolul după William Shakespeare „Bocitoarele vesele”. 

Conform criticilor este vorba de

„unica piesă de teatru despre geto-daci, pusă în scenă în România, a fost apreciată de criticii de artă din nordul Bucovinei, Ucraina, ca fiind unul dintre cele mai reușite spectacole, jucate pe scena Teatrului Cernăuțean, în cadrul Festivalului Regional de Comedie „Aplauzele de aur ale Bucovinei”. 

Dl Alexandru Vasilache, autorul dramatizării și regizorul spectacolului, vine cu o idee inedită, adaptând piesa la legendele și folclorul nostru românesc, construind subiectul ei pe ideea veșniciei, pe raporturile de dragoste veșnică între oameni, tradițiile autentice românești, moștenirea culturală carpato-danubiană și universul geto-dacic cu arhaicele lui dansuri, împletindu-se cu universul shakespearian (Toma Diana, Nicolae Hauca/Zorile Bucovinei).”

                   

Spectatorii și-au făcut cunoștință cu scena despre geto-daci în care au fost împletite tradițiile românești autentice, moștenirea culturală carpato-danubiană și universul shakespearian. 

Artiștii teatrului au lăsat în Cernăuți emoții plăcute și spectatori încântați. Vă așteptăm cu drag la următoarea ediție.

Sus