Marţi, 10 Decembrie 2019
Marţi, 10 Decembrie 2019


Călimară / Füst Milán – despre un roman și mintea unui bărbat îndrăgostit, dar bântuit de frici și insecuritate

Füst Milán – despre un roman și mintea unui bărbat îndrăgostit, dar bântuit de frici și insecuritate

Povestea nevestei mele, de Füst Milan, este un roman care ajută cititorul să privească aproape ca la cinematograf mintea unui bărbat îndrăgostit, dar bântuit de frici și insecuritate.

"Bănuiam eu de mult că nevastă-mea îmi pune coarne. Dar că mi le pune cu unul ca Ăsta !… Sînt înalt de șase picioare și-un deget, cîntăresc două sute zece livre, o matahală, așadar, în toată puterea cuvîntului. Ajunge să scuip pe unul ca el, că indată mușcă țarina.”Este presărat de detalii care să îl ajută pe cititor să vizualizeze locurile, personajele și acțiunea dar și să urmeze firul demonstrațiilor logice pe care naratorul le concepe pentru demonstrarea unor adevăruri cunoscute de el apriori.

”Cam astfel gindeam eu, la început,despre domnul Dedin. însă nu de aici s-ar cuveni să-ncep. în zadar însă, și azi mi se mai urcă sîngele la cap de câte ori îmi amintesc de dînsul. De fapt, rău am făcut că m-am însurat, știu. Fie și pentru că nu prea avusesem de-a face înainte vreme cu femeile, sînt rece de felul meu..”

Gelozia este dusă la nivelul artei, autorul reușind să descrie în amănunt trăirile pe care sentimentul i le dă permanent. „Adevărurile” atent demostrate sunt spulberate însă în cele din urmă de realiate

Povestea nevestei mele este o carte potrivită pentru cei care caută să cunoască sufletul oamenesc din cât mai multe perspective și poate fi o lecție pentru toți cei care cred că sunt deținătorii adevărului absolut.
Sus