Marţi, 17 Septembrie 2019
Marţi, 17 Septembrie 2019


Călimară / Dicționar de expresii micologice în șapte limbi

Dicționar de expresii micologice în șapte limbi

Editura Kriterion a lansat o carte electronică care se adresează unui public foarte restrâns de specialiști, este unică fiindcă este vorba despre un dicționar de expresii micologice în șapte limbi.  

Așa cum și directorul editurii, H. Szabó Gyula a menționat această apariție a necesitat costuri de redactare deci nu poate fi considerată un câștig material fiindcă autorii au dorit ca aceasta să fie liber accesibilă publicului larg pe internet. 

             

                               Dr. Bartók Katalin a prezentat dicționarul în șapte limbii

Mai presus de toate este un prestigiu fiindcă editura în limba maghiară Kriterion are o bogată tradiție în multiculturalism prin traduceri sau apariții în alte limbi. Cartea având ca autori pe Alexandru Manoliu și Neculai Barabaș a apărut deja în 1998 în șase limbi, cu limbă de referință cea română pe lângă care mai poate fi accesată și în latină, franceză, germană, rusă și maghiară. 

Cea din urmă a fost recent tradusă prin contribuția lui Bartók Katalin. Conținutul poate fi accesat pe pagina Bibliotecii Centrale Universitare Lucian Blaga din Cluj la adresa electronică sau poate fi comandată în format CD la prețul de 30 de lei la adresa editurii Kriterion: http://www.kriterion.ro/

 
Sus