Miercuri, 18 Septembrie 2019
Miercuri, 18 Septembrie 2019


Călimară / „Ana, mon amour", filmul românesc premiat la Berlinale – deja în cinematografe

„Ana, mon amour", filmul românesc premiat la Berlinale – deja în cinematografe

M-am oprit pentru câteva minute pe o bancă pe Eroilor pentru a scrie această mini-cronică, la cald, despre filmul „Ana, mon amour", în regia lui Călin Peter Netzer, filmul românesc premiat la Berlinale.

Nu pot să zic că filmul m-a impresionat la început, dar a reușit să îmi capteze interesul pe parcurs. E o poveste de dragoste tipic românească, dar care la final sfârșește tragic. E un film cu un erotism excesiv și care te face să îți pui multe semne de întrebare pe parcursul lui, lăsându-te în coadă de pește oarecum.Actrița principală, Diana Cavallioti (Ana), are niște ochi superbi și joacă senzațional, dar nici Mircea Postelnicu (Toma) nu face un rol rău. Amândoi joacă natural și trăiesc bine personajele.

Netzer a reușit un film bun, despre o problemă socială care afectează multe cupluri in Romania: lipsa de încredere, infidelitatea și căsnicii distruse din lipsa de comunicare. Cel puțin eu asta am concluzionat după acest film.

"Noul val" al cinematografiei românești parcă începe să arate mai bine de la clasicele film-tablou în care un individ e filmat mâncând o zamă, if you know what I mean.
Mergeți să vedeți "Ana, mon amour" că merită.

Sus