Marţi, 17 Septembrie 2019
Marţi, 17 Septembrie 2019


Business / Tinerii economiști pun umărul la clădirea societății maghiare din Transilvania

Tinerii economiști pun umărul la clădirea societății maghiare din Transilvania

Societatea maghiară din Transilvania are o sumedenie de organizații civice care, prin activitatea lor, fundamentează viitorul acestei etnii. De data asta vreau să vă reprezint o echipă alcătuită din tineri ambițioși proveniți din lumea economiei și finanțelor. Este vorba despre Asociația Economiștilor Maghiari din România, Fracțiunea de Tineret, pe scurt RIF. Organizația a fost fondată în 1998, refondată în 2010. Organizația face parte din Asociația Economiștilor Maghiari din România, o organizație civică arhicunoscută și stimată de societatea maghiară din Transilvania.

   

Acest tineri ambițioși au ca scop ajutorarea tinerilor economiști și antreprenori maghiari, să primească cele mai noi informații despre lumea economiei și să-i ajute să pornească o carieră. Pentru a atinge acest scop RIF organizează multe conferințe de comunicare, informare și inițiere, în România ba chiar și în străinătate.

Unul dintre evenimentele importante organizate de această echipă este KAMFOR (Întâlnirea Anuală a Economiștilor și Antreprenorilor Maghiari din Bazinul Carpatic). KAMFOR este organizat anual. În acest an conferința a avut loc în Cluj, organizatorul principal fiind Asociația RIF.

  

Scopul acestor conferințe este dublu: în primul rând tineri maghiari își încearcă – precum leii tineri – ghearele, să învețe să comunice, făcând față provocărilor societății de consum. În al doilea rând creează o atmosferă perfectă pentru tineri ambițioși să lege prietenii, dar mai ales de a găsi parteneri noi de afaceri din țările vecine.

Anul acesta tematicile principale au fost: Implicare capitală, Marketing, Povești antreprenoriale și Trenduri. Au fost invitați profesioniști recunoscuți din țară și din străinătate. Evenimentul a ținut trei zile, cu peste 200 de participanți și 18 spectacole. Atmosfera a fost superbă. Participanții au rămas cu o experiență profesională plăcută.

 

Prin aceste conferințe itinerate minoritatea maghiară, iată, dovedește lumii că vrea să participe activ, prin fapte, la reclădirea României noi. Prin evenimentele speciale organizate de Asociația RIF se încearcă educarea tineretului maghiar în domeniile economiei și finanțelor, participând astfel la apariția unei generații noi de profesioniști în domeniu.

Sus