Miercuri, 11 Decembrie 2019
Miercuri, 11 Decembrie 2019


Business / Made in Romania – Ungaria se delectează cu pozele descurcărelilor cu rable românești

Made in Romania – Ungaria se delectează cu pozele descurcărelilor cu rable românești

S-a umlut paharul la Poliția Rutieră din Ungaria care a fost nevoită să apeleze la presă pentru a atenționa șoferii din România, că descurcăreala de tip ”Made in Romania” începe să depășească orice limită. Mașini în stări catastrofale, saci de rafie legate cu sârmă de capotă, transportul saltelelor pe capote, autoagregate formate din mașini stricate, mașini cărora le pică ușa în mers, autotransportoare reparate cu scotch și leucoplast.

Până acum pagina oficială a poliției maghiare, police.hu , a prezentat aceste fenomene fără comentarii, reproducând doar pozele și informațiile despre amenda primită.

În ultima vreme însă – odată cu creșterea mașinilor mai mult ca ciudate cu numar de România – poliția începe să ironizeze fenomenul ”Made in Romania”, numind aceste mașini ”fantomele autostrăzilor din Ungaria”.

Cele trei poze care sunt preluate inclusiv de presa de opoziție – care de obicei evită la maximum generalizările și senzaționalul ce poate folosi în scopuri naționaliste – sunt comentate cu texte îmbibate în vitriol.

Lista este condusă de mașina care era ținută întreagă cu scoth și leucoplast, pierzându-și undeva pe autostradă și ușa din spate.Locul doi este ocupat de agregatul  cu improvizații ingenioase

Cele mai multe râsete au fost generate de descurcărețul agricol, care a transportat un monstru pe autostradă.


Deși informațiile sunt prezentate tot mai ironic și pe site-ul oficial și în mass media, majoritatea cititorilor sunt totuși mai mult îngroziți, decât delectați de poze. 

Până acum Republica Moldova și Ucraina conduceau la fenomenul ”descurcăreala cu rable”, în ultimul timp se pare că România conduce topul.

Sus