Luni, 16 Decembrie 2019
Luni, 16 Decembrie 2019


Business / Pași spre bilingvizarea Mall-urilor – și PENNY acceptă înscripțiile maghiare

Pași spre bilingvizarea Mall-urilor – și PENNY acceptă înscripțiile maghiare

Reușită civică maghiară pe planul bilingvizării marilor centre comerciale: la inițiativa pornită în aprilie de Consiliiului Național Maghiar din Transilvania s-au relansat tratativele civile pentru bilingvizarea Mall-urilor din Ardeal. Lista centrelor comerciale bilingvizate s-a îmbogățit astfel cu lanțul PENNY care a acceptat propunerea. 

Contactat de Corbii Albi, președintele executiv al Consiliului Național Maghiar din Transilvania, Sándor Krisztina a recunoscut, că acceptarea acestei cereri depinde în mare măsură de manegerul respectiv.

         

– Ne-am întâlnit în cadrul campaniei noastre întitulate Magyarul a pénzemért / Cere-mi banii în maghiară cu manageri deschiși și distanti deopotrivă. Toți făceau referiri la ”centru, la Bucuresti”, dar cu asigurarea că vor transmite cererea. Unii chiar au adaugat, că speră, ”că se va rezolva” Urmează alte cereri către alte companii și firme din regiune – a declarat Sándor Krisztina.


Conform Consiliului Național Maghiar din Transilvania, unele multinaționale au acceptat chiar și întâlnirea personală cu activiștii pro-bilingvizare, propunând proiecte noi pe această temă.

– Această reușită arată clar, că inițiativele civice pot fi soluții foarte bune pentru a atrage atenția societății, că folosirea limbii maghiare are exclusiv efecte pozitive, e un proiect din care numai ca și câștigător poți ieși – a adaugat Sándor Krisztina.
Sus