Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Business / Frații Gere din Sâncraiu și visul lor din copilărie

Frații Gere din Sâncraiu și visul lor din copilărie

Ambiția, voința și dârzenia sunt cele trei lucruri esențiale în viață, care îți permit să pornești o afecere. Așa s-a întâmplat și în cazul fraților Gere Attila și Zoltán din Sâncraiu (Kalotaszentkirály). Au pornit de la zero când și-au înființat firma Gere & CO cu activități în domeniul prelucrării lemnului prin tâmplărie și dulgherie.

 

Acești doi frați tineri au început activitatea în 2010. Au închiriat un depozit în marginea satului, și utilaje simple pentru prelucrarea lemnului.

Motivația a fost una simplă: au fost siliți de circumstanțe... Cei doi frați și-au pierdut locurile de muncă în același timp.

La început au lucrat numai pentru a supraviețui, dar munca lor cinstită a dat roade.

Au început să dezvolte afacerea. A fost foarte greu la început, pentru că nu au primit ajutor de nicăieri. Totuși au reușit să cumpere utilaje mai performante și să angajeze muncitori.

Angajarea unui personal calificat a fost un pas important pentru a ajunge pe piață, chiar și în Ungaria. Oferta lor era una simplă și bună: case din lemn masiv, și în același timp și tămplărie de termopane.

Momentan au 20 de angajați și au obținut contracte puternice în Franța în domeniul termopanelor rustice pentru muzee și castele.

Parcul de utilaje a ajuns cu timpul la o valoare de 100 de mii de euro.

– Interesant, cum vin problemele din direcții neașteptate. Lipsa de muncitori... Avem zile mai bune și zile mai grele, ca și orice intreprinzător. Au trecut șapte ani buni...

Nu pot nega, că nu am avut greutăți financiare serioase și lipsă acută de personal. Dar bucuria împlinirii visului învinge multe. Eu am avut un vis din copilărie ca să prelucrez lemnul – îmi spune Gere Zoltán.

– La început nu am avut posibilități de finanțare nici pentru reclamă. Calitatea însă și-a spus cuvântul. Și desigur și respectul față de client a contat foarte mult în dezvoltarea brandului – adaugă Gere Attila.Domnul Szabolcs, primul angajat al lor mărturisește, că este foarte mulțumit de condiții și salar.

– E mare lucru, când simți că ai încredere în patronii tăi. Nu neg, că am avut și perioade grele, dar acum, cu aceste proiecte originale și nu în ultimul rând contractele din Franța, așa simt, că ne-am găsit cărarea.
.


Sus