Vineri, 14 Decembrie 2018
Vineri, 14 Decembrie 2018


Business / Árpád Puscas – cele două fețe ale aceleiași monede virtuale

Árpád Puscas – cele două fețe ale aceleiași monede virtuale

OneLife este o rețea globală, care s-a născut din marca monedei digitale OneCoin. Misiunea ei este de a crea o comunitate globală de utilizatori de Internet, care să utilizeze OneCoin pentru tranzacții ușoare și sigure în toată lumea. Valoarea monedei la început a fost de 0.5 euro, dar a crescut cu 900%. Această rețea ajută membrii să obțină independență și contribuie la evoluția lor financiară. În felul acesta a contribuit și în viața lui Árpád Puscas, antreprenor din Gherla, când acum un an a intrat în rețeaua OneLife.
 
În zilele trecute l-am vizitat pe Dl. Puscas, să povestească despre afacerea sa.

– Ce înseamnă de fapt noțiunile de plățile virtuale și monede digitale? Lumea nu e prea obișnuită cu aceste lucruri...

– Plata prin conturi virtuale funcționează ca un cont bancar, totul realizându-se electronic.

Astfel, contul virtual este „alimentat”, prin utilizarea unui card bancar compatibil cu plățile on line, cu o anumită valoare, banii urmând a fi transferați din contul bancar în cel electronic prin intermediul serviciilor de tip Internet banking sau prin depunerea acestora la casieria băncii.

Trebuie să fim cu mintea deschisă la tot ce urmează în viața noastră pentru că mai ales în ultimii ani de zile tehnologia ne-a demonstrat de mai multe ori, pe parte financiară, că se pot obține câștiguri fabuloase, dacă ești la momentul și la locul potrivit – a spus Dl. Puscas.

– Ce este această „cripromonedă”? Pare a fi de origine spațială... cel puțin pentru mine...

– Ei, nu este chiar așa de complicat. Moneda digitală sau “criptomoneda” vine din englezescul “cryptocurrency”, reprezintă un sistem de plată electronic. A fost creat în anul 2009, de către Satoshi Nakamoto. Nu se știe până acum dacă acesta este o persoană reală sau un grup, dar … asta este altă poveste.

Árpád a început acest business. Face prezentări despre criptomoneda OneCoin și fiind pasionat de vorbitul în public și de oamenii pozitivi pe care îi are în viața lui, i s-a părut o afacere pe gustul său.

Rebeka Puscas, fiica antreprenorului, a fost mirată de noua afacere a tatălui său:
 


– Tatăl meu a avut foarte multe afaceri, dar acesta a fost diferită de toate. Am fost surprinsă, m-am gândit că Doamne, un alt business?, dar am știut că e descurcăreț, are multă experiență, e inteligent și nu începe o afacere care nu o să aibă succes. Sunt chiar mândră de el!

Ca și în fiecare afacere începută și în aceasta au fost momente mai grele în care a apărut gândul de a renunța la tot:– La noi în România lucrurile se mișcă puțin mai greu când vorbești despre investiții și despre criptovalute. Problema este lipsa educației financiare – îmi explica.

Árpád Puscas crede că viața familie sale a fost influențată în mod pozitiv, fiindcă oferă familiei un fond sigur pe plan financiar. Fiica ei are o atitudine asemănătoare tatălui său, dar ea îi simte lipsa tatălui deseori:

– Fiindcă el se ocupă și cu prezentări, pleacă des de acasă, câte 3-5 zile și în aceste perioade ne întâlnim rar. Această influență este cea mai puternică – mărturisea Rebeka.

După spusele antreprenorului, el crede că se v-a ocupa de această afacere chiar și la bătrânețe, fiindcă vede viitor în monedele digitale, dar îmi povestește glumeț că el nu se gândește la bătrânețe, el vrea să rămână întotdeauna tânăr, mai ales în gândire.

Árpád Puscas recomandă această afacere pentru fiecare persoană indiferent de vârstă, sex sau pregătire... dar ei „trebuie să fie deschiși la minte”.
 
 – Rar întâlnești un om pozitiv cu mintea deschisă. Eu pe aceia îi caut. Chiar aș vrea să arăt la câți mai mulți oameni cum se folosește această monedă – ne-a spus, și ne-a și invitat la calculator.

Această viziune este însă una dintre fețele monedei virtuale. Să vedem însă și cealalată față.

Noțiunile de plăți virtuale și monede digitale nu sunt însă agreate de toată lumea. Sunt mulți care sunt sceptici vizavi de viitorul acestei metode de plată.

Fiind curioasă, nu am rezistat să nu întreb fostul meu profesor de educație antreprenorială și de economie despre plățile virtuale și monede digitale:

– Eu văd viitor în plățile virtuale, fiindcă tehnologia se dezvoltă, dar nu am încredere în ea, cum nu am în nimic ce se desfășoară pe Internet. Sunt sceptic în privința asta – spunea domnul profesor.

                                                                                ***
Viitorul ne va demonstra dacă noțiunile de plăți virtuale și monede digitale vor intra în vocabularul maselor sau nu. Eu personal sunt fascinată de idee. Și de amândouă fețe ale aceleiași monede.
Sus