Îmbrãțișarea pasiunii la 14 ani
Îmbrãțișarea pasiunii la 14 ani

Zilele acestea am avut parte de o plãcutã experiențã care mi-a reamintit cã talentul se poate ascunde în cele mai neașteptate locuri. Ducându-mã sã vizitez la sala Radio din Cluj expoziția Amaliei Crișan, o tânãrã artistã care se aflã la începutul unui promițãtor drum în lumea artei, pot spune cã nu mã așteptam deloc la ceea ce urma sã descopãr. La doar 14 ani, artista dã dovadã de maturitate în maniera de a crea, impresionând printr-o armonie atât în picturi, cât și în mentalitate.

Elevã în clasa a 7-a la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Amalia reușește, prin multã disciplinã, sã îmbine cu succes programul școlar cu pasiunea ei, spunând cã în viitor și-ar dori sã îmbrãțișeze o carierã în domeniul artei.

Cu mult patos mi-a povestit despre faptul cã incitanta ei cãlãtorie pe meleagurile acestei activitãți se întinde pe parcursul a mai mulți ani, începând încã de la vârsta de 5 ani, lucru dovedit și de toate expozițiile personale pe care le-a avut în trecut.

Cu multã precocitate mi-a explicat cum a remarcat cã în timp, stilul ei de a crea s-a transformat, evoluând și obținând treptat o complexitate care se remarcã lesne în momentul în care îi sunt privite desenele puse pe hârtie în diferite momente ale vieții ei ca artistã.

Am fost curioasã sã aflu ce o inspirã și mi-a rãspuns cã îi place sã dea frâu liber sentimentelor, încercând sã supunã unei metamorfoze diferite aspecte pe care le descoperã în viața de zi cu zi, în special din naturã. Întotdeauna lasã loc unei interpetãri, conferind creațiilor un mesaj liber pentru privitorului dispus sã priveascã în spatele jocului de culori.
 

Amalia poate fi privitã drept un exemplu pentru toți tinerii care doresc sã-și îmbrãțișeze pasiunile, motiv pentru care i-am cerut sfatul, iar ea, cu ochii luminați, mi-a rãspuns cã e important sã nu se teamã sã facã sacrificii și nici sã fie competitivi și sã facã tot posibilul sã nu se dea bãtuți.