Hajrá, magyarok! Maghiarii, cei mai buni la patinaj vitezã pe pistã scurtã
Hajrá, magyarok! Maghiarii, cei mai buni la patinaj vitezã pe pistã scurtã

Echipa masculinã a Ungariei a obținut medalia de aur la proba de ștafetã pe distanța de 5.000 m în concursul de short-track (patinaj vitezã pe pistã scurtã) din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnã 2018 de la PyeongChang. 

Ungaria câștigã prima medalie de aur la Jocurile Olimpice de Iarnã de la PyeongChang.

Echipa formatã din Knoch Viktor, Burján Csaba (Oláh Bence – rezervã) Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor au pornit spre Coreea de Sud cu planuri mari, dar nimeni nu s-a gândit cã vor învinge gazdele.
– Înainte de ștafetã mã simțeam așa de marcat și obosit, încât abia așteptam sã se termine concursul, sã mã pot pune pe plâns – spunea Knoch Viktor, care a mãrturisit cã dupã ce a trecut linia de sosire i-au trecut spaimele de începãtor, simțind o ușurare care semãna pe undeva cu fericirea.

Burján Csaba declara: – Sunt încã în stare de șoc. Dacã mã gândesc cã la 8-9 ani am început patinajul pe niște patinoare simple, comune, sub cerul liber, iar acum suntem cei mai buni… Pare incredibil…

Pe rețelele de socializare din Ungaria telespectatorii se întreabã între ei, ce s-o fi întâmplat cu sporturile de iarnã ale Ungariei, de mii și mii de oameni încep sã se intereseze de schi (Miklós Edit), patinaj („rockerița Tóth Henriett) și echipa de patinaj, care iatã, aduc steagul maghiarilor pe gheața din Coreea de Sud.
Poliția maghiarã i-a felicitat tocmai pe Twitter pe medaliați printr-un text plin de umor: “Felicitãm aceastã depãșire a vitezei regulamentare! Mulțumim! @pyeongchang2018 #WinterOlympics2018 #Hungary”, au scris ei, înșirând și numele campionilor.