Generația Facebook examinează dascălii din Ungaria – notele sunt bune

Generația Facebook examinează dascălii din Ungaria – notele sunt bune

Pedagogii din Ungaria au terminat cu „note bune” examenul de aptitudini și cunoștințe al primei săptămâni dedicate predării materialelor prin regim on line.

Conform centrului Pedagogic Klebelsberg, dascălii au trecut cu o ușurință nebănuită de la predarea frontală (în clase) la predarea on line, ieșind la suprafață chiar și o serie de tehnici inovatoare, oferite de tineri, care în acest fel au devenit coorganizatorii procesului de predare a cunoștințelor.

Ora de literatură online a profesoarei Barta Erzsébet (Debrecen, Tóth Árpád Gimnázium)

Elevii concurând prin a propune fel și fel de posibilități de a ține legătura cu școala și cu dascălii lor, au ajutat societatea pedagogica maghiară – mai ales dascălii care nu sunt buni cunoscători ale sistemelor comunicaționale ale generației Facebook – să treacă fără mari greutăți la acest nou sistem de predare în școli.

Președintele Centrului Pedagogic Klebelsberg, Hajnal Gabriella a recunoscut oficial, că rezultatele primei săptămâni a depășit cu mult așteptările:

 „Suntem bucuroși să aflăm, că pedagogii noștri sunt extrem de creativi, inovatori și capabili să predea digital fiecare subiect, folosind o mare varietate de platforme on line”.

Guvernul maghiar a inițiat un studiu pentru a depista școlile respectiv elevii, care nu au calculatoare performante sau alte instrumente comunicaționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published.