Frații Gere din Sâncraiu și visul lor din copilãrie
Frații Gere din Sâncraiu și visul lor din copilãrie

Ambiția, voința și dârzenia sunt cele trei lucruri esențiale în viațã, care îți permit sã pornești o afecere. Așa s-a întâmplat și în cazul fraților Gere Attila și Zoltán din Sâncraiu (Kalotaszentkirály). Au pornit de la zero când și-au înființat firma Gere & CO cu activitãți în domeniul prelucrãrii lemnului prin tâmplãrie și dulgherie.

 

Acești doi frați tineri au început activitatea în 2010. Au închiriat un depozit în marginea satului, și utilaje simple pentru prelucrarea lemnului.

Motivația a fost una simplã: au fost siliți de circumstanțe… Cei doi frați și-au pierdut locurile de muncã în același timp.

La început au lucrat numai pentru a supraviețui, dar munca lor cinstitã a dat roade.

Au început sã dezvolte afacerea. A fost foarte greu la început, pentru cã nu au primit ajutor de nicãieri. Totuși au reușit sã cumpere utilaje mai performante și sã angajeze muncitori.

Angajarea unui personal calificat a fost un pas important pentru a ajunge pe piațã, chiar și în Ungaria. Oferta lor era una simplã și bunã: case din lemn masiv, și în același timp și tãmplãrie de termopane.

Momentan au 20 de angajați și au obținut contracte puternice în Franța în domeniul termopanelor rustice pentru muzee și castele.

Parcul de utilaje a ajuns cu timpul la o valoare de 100 de mii de euro.

– Interesant, cum vin problemele din direcții neașteptate. Lipsa de muncitori… Avem zile mai bune și zile mai grele, ca și orice intreprinzãtor. Au trecut șapte ani buni…

Nu pot nega, cã nu am avut greutãți financiare serioase și lipsã acutã de personal. Dar bucuria împlinirii visului învinge multe. Eu am avut un vis din copilãrie ca sã prelucrez lemnul – îmi spune Gere Zoltán.

– La început nu am avut posibilitãți de finanțare nici pentru reclamã. Calitatea însã și-a spus cuvântul. și desigur și respectul fațã de client a contat foarte mult în dezvoltarea brandului – adaugã Gere Attila.

Domnul Szabolcs, primul angajat al lor mãrturisește, cã este foarte mulțumit de condiții și salar.

– E mare lucru, când simți cã ai încredere în patronii tãi. Nu neg, cã am avut și perioade grele, dar acum, cu aceste proiecte originale și nu în ultimul rând contractele din Franța, așa simt, cã ne-am gãsit cãrarea.
.