Dupã referendum vine bãtaia generalã, cu telefoane interurbane de felicitare?
Dupã referendum vine bãtaia generalã, cu telefoane interurbane de felicitare?

Ura nețãrmuitã începe sã înfunde și sportul european. Una dintre exemplele cele mai elocvente este bãtaia generalã care a urmat lupta celor doi giganți a MMA-ului (Arte Marțiale Mixte), irlandezul McGregpr și rusul (din Daghestan) Nurmagomedov, care s-a declanșat pe substratul jignirilor la adresa țãrilor și religiilor, ale cãror reprezentanți sunt cei doi.

Irlandezul a fãcut observații la religia musulmanã a adversarului sãu, distrându-se de pãrinții nevoiași al luptãtorului din Daghestan și colac peste pupãzã, a înjurat Rusia, țara lui Nurmagomedov.

Luptãtorul din Daghestan – Daghestan altminteri o republicã care nu este recomandatã turiștilor datoritã conflictelor sale latente religioase – nu a rezistat tentației, și dupã ce l-a bãtut mãr pe guralivul irlandez, a sãrit în afara ringului, încercând sã plãteascã înjurãriile aduse religiei și țãrii sale echipei întregi a irlandezilor.

 

Bãtaia generalã era înfiorãtoare. La conferința de presã luptãtorul din Daghestan și-a cerut scuze, dar a informat presa despre înjuriile aduse țãrii și religiei sale, ceea ce pentru el nu este de joacã. Nurmagomedov s-a arãtat mândru, cã Putin l-a sunat, mulțumindu-i cã a apãrat prestigiul Rusiei…

Ura nețãrmuitã se generalizeazã pe internet și în România… Înfiorãtor sã citești mesajele taberelor adverse: înjurãri, amenințãri, condamnãri la moarte… Fecale, muie, cãtușe, oameni bãtuți, fețe în sânge… 

Unde ajungem, oameni buni?