Dragii mei, acolo sunt îngropați soldați maghiari, deci cine a profanat de fapt morminte?
Valea Uzului. Un loc minunat, unde te pierzi in naturã, unde auzi doar ciripitul pãsãrelelor și mai vezi din când în când câinii ciobãnești, ciobanii și oile.Însã in Valea Uzului acum multi ani, s-au dus lupte grele și au murit mulți soldați și astfel din 1917, din perioada Imperiului Austro Ungar, existã în Valea Uzului un cimitir unde inițial au fost înmormântați soldații decedați în primul rãzboi mondial, soldați maghiari din regimentul 10 de la Miskolc, dupã care li s-au alãturat și soldați ruși sau nemți din al doilea rãzboi mondial.

Valea Uzului nu aparține de Dãrmãnești. Din 1917 începând, cei din Dãrmãnești nu au fãcut nimic pentru Valea Uzului și cimitir. Nimic, pânã acum când s-au trezit dupã 102 ani sã punã niște cruci.

Prima pozã reprezintã schița cimitirului, fãcutã în 1917, unde apare clar, negru pe alb faptul cã locul in care s-au amplasat marile cruci ortodoxe, este de fapt locul unde sunt îngropați soldații maghiari. Pe schițã, in partea stângã jos sunt cele patru rânduri cu numele soldaților (se pare cã cei din Dãrmãnești habar nu aveau de existențã ei și au crezut cã fac ce vor).Crucile s-au amplasat pe rândurile 1, 3 și 4.

Poza doi, este o capturã de sus și se poate vedea clar unde anume sunt acele cruci din beton, adicã fix pe mormintele soldaților maghiari.

Este plin internetul de urã din cauza faptului cã cineva a acoperit crucile cu saci de gunoi. Ungurii sunt rãi, odioși, nu-i așa?

Presa, ce faceți? Cum este posibil sã prezentați doar jumãtate de știre? De ce prezentați doar efectul? Cauza?? Și uite așa sunteți pãrtași la ruptura dintre români și maghiari.

Voi ãștia care acum iar ii înjurați de mama focului pe maghiari ați fost vreodatã în Valea Uzului? Aveți habar ce lupte au avut loc acolo și cine a murit? Aveți habar cã existã în Dãrmãnești un cimitir in memoria eroilor români cãzuți în luptã la Dãrmãnești?

Cea mai importantã întrebare, aveți habar unde este Valea Uzului și ați auzit de acest cimitir vechi de 102 ani pânã acum???? Sau nu conteazã, hai sã înjurãm.
Eu am fost in Valea Uzului pe 26 august, când este comemorarea soldaților maghiari cãzuți în luptã în al doilea rãzboi mondial. Am cunoscut și doi veterani de rãzboi (asta era undeva prin 2010, azi nu mai trãiesc din pãcate) și știu exact povestea locului și a luptelor din August 1944, mi-au povestit bãtrânii.

Urlã internetul cã ungurii au profanat mormintele “eroilor români” punând saci de gunoi pe cruci. Dragii mei, acolo sunt îngropați soldați maghiari, deci cine a profanat de fapt morminte? Nu cumva noi, punând aiurea niște cruci? Vã deranjeazã sacii? Îmi pare rãu, ar fi trebuit sã gândiți înainte sã faceți asemenea lucruri.

Dar hai sã dãm vina pe unguri și sã ne plângem eroii inexistenți.

Hai sa ii judecãm și sã îi crucificam, hai sã îi scuipam și sa ii facem în toate felurile, asta doar pentru a ne apãra eroii inexistenți.