Dor subit de casă – coridorul maghiar funcționează

12 500 de migranți economici au profitat în aceste zile de coridorul umanitar deschis de Ungaria. Conform datelor oficiale majoritatea celor sosiți în convoiul umanitar sunt cetățenii României și a Republicii Moldova.

În cele două zile au fost trimiși în carantină 180 de persoane, iar numărul celor cu domiciliul obligatoriu a crescut la 10 000 (!). Conform informațiilor sosite de la Poliția Autostrăzii din Ungaria, mii de cetățeni români se îndreaptă spre granița cu Ungaria, debusolați și subinformați.

Guvernul maghiar a rugat insistent guvernul României să informeze cetățenii săi, că granițele Ungariei sunt închise, iar coridorul umanitar a fost negociat ca și o singură tranșă.

Conform comunicatelor oficiale, cetățenii români pornesc spre România – via Ungaria – fără a cunoaște realitățile legate de epidemie și circulația europeană, considerând legile maghiare ca și legi negociabile.

Ungaria a prelungit proiectul de coridor umanitar; singura condiție a prelungirii este preluarea la granița română a migranților economici de către autorități.

Despre convoaiele românești și măsurile de igienă au publicat reportaje tăioase numeroase agenții media…

Leave a Reply

Your email address will not be published.