De Ziua Copilului profesorii sunt în stradã
De Ziua Copilului profesorii sunt în stradã

Într-o societate în care luarea de atitudine este consideratã ca un „lux domnesc”, toți care ies în stradã sã-și cearã drepturile sunt vãzuți ca reprezentanții unui fenomen neplãcut.

Da, iatã cã și profesorii au ajuns în stradã, mai exact în fața parlamentului, sã facã ceea ce nu știu sã facã bine, fiindcã ei nu sunt oamenii urletelor: sã strige…

Azi , de Ziua Copilului … personalul din învãțãmânt, membrii celor trei federații din învãțãmânt : F.S.L.I., Spiru Haret, Alma Mater, venind din toate colțurile României și-au dat întâlnire la București pentru a protesta . Regiunea noastrã a fost reprezentatã – printre alții – de dascãli din Dej , Gherla , Câmpia Turzii, Ciucea, Borșa… și multe alte localitãți.

În fața Guvernului s-a strigat : Vrem o salarizare decentã! ; și noi suntem importanți !,Vin ai noștri …. Pleacã ai noștri .. . Noi… A cui suntem! Educația – prioritate naționalã!

                                         La luptã!  Raluca Dirjan și Alina Abrudan…

Timp de o orã s-a manifestat în fața guvernului, dupã care în marș… Coloane de manifestanți s-au îndreptat spre Cotroceni . Poate Președintele nostru, pedagog experimentat ne va auzi !
Cã doar e tot profesor! Acțiunea se va încheia în jurul orelor 14.30.

Au participat în jur de 6000 de oameni . Din pãcate cei care ne conduc vremelnic, nu au avut timp de noi ! Le-am lãsat doleanțele noastre la ușã…. poate într-o pauzã de cafea se vor uita peste cerințele noastre modeste!