Cristian Sandache: Mareea prostiei și indolenței
Cristian Sandache: Mareea prostiei și indolenței

Suntem o țarã condamnatã. Am încercat cât am putut sã mai întrevãd vreo perspectivã luminoasã, dar am înțeles cã mai tot ce e valoros și performant își ia lumea în cap, rãmânând (în majoritatea cazurilor) cei șantajabili sau lipsiți de valoare. 

Majoritatea românilor se oglindesc în configurația scenei politice. Gregari, sumari intelectual, agresivi, manipulabili, reprezintã masa de manevrã idealã a oricãror politicieni cinici. Într-o țarã în care e mai avantajos sã fii prost, ticãlos sau pilos, unde mai e loc pentru caractere, corectitudine și mai ales- demnitate? 
Încercãm sã ne facem datoria în sfera noastrã profesionalã, dar ce te faci atunci când constați cã începi sã devii faultat, de cãtre toți aceia care considerã cã le stai în gât? Nu ești cu adevãrat patriot, pentru cã nu strigi brutal cã trebuie distruși toți dușmanii reali sau ipotetici ai patriei. Nu ești eligibil, atâta timp cât nu omagiezi mediocritatea/prostia agresivã, ajunsã la putere. Ești ciudat și nefrecventabil, atâta timp cât nu behãi în acord cu turma majoritarã. 
Cum ai putea trãi fericit, într-o Românie deja vândutã la mezat? În țara unde gunoaiele sunt atotputernice atât material, cât și moral, în locul unde ești apreciat atâta vreme cât ești obraznic, hoț, tupeist și nesimțit… 
Suntem o țarã în cãdere liberã. Un fel de Titanic în ultima jumãtate de orã a menținerii sale pe linia de plutire. Noapte bunã! Inconștiențã ușoarã!