Craioveanul Bogdan Negrilă, fascinat de desenele animate maghiare citește Sütő András

Bogdan Negrilă (inginer, 46 ani) a fost ales printre protagoniștii  proiectului ,,Corbii Albi”,  dedicat  conștientizării literaturii maghiare.

Este inginer în domeniul transporturilor și de vreo două decenii colindă țara, așa că, pentru el, comunicarea  cu oameni de diferite etnii și  abordarea multiculturală, s-ar pute spune că sunt deja proiecte asumate de viață.  

El a primit cartea ,,A șaptea bucurie”  de András Sütő ( apărută la  Editura de Stat pentru Literatură și artă, București, 1954), o culegere de nuvele proletcultiste, dedicate comunismului din anii `60, prin care scriitorii de atunci, aduceau ode unui regim dictatorial

Știe că András Sütő este un poet maghiar și că a fost rănit în martie negru la Târgu Mureș. Nu a trăit vremea proletcultistă, dar aceasta carte, va fi un prilej de a cunoaște mai multe despre o perioadă grea din  istoria românească.

Bogdan Negrilă a fost fascinat în copilărie de desenele animate maghiare …

Are un prieten în Târgu Mureș și în 2007 a vizitat Budapesta, iar contactul cu literatura maghiară crede câ îl va ajuta să înțelegă mai bine un popor vesel și primitor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.