Corbii Albi sprijiniți de Banca Mondialã – început de un nou concurs
Corbii Albi sprijiniți de Banca Mondialã – început de un nou concurs

Pentru cã apreciazã efortul depus de cei de la Corbii Albi, Banca Mondialã a decis sã ne sprijine cu douã calculatore Lenovo cu tot cu mouse și tastaturã, un sistem sonor și un ecran LCD. În aceste zile colegul nostru din Sfântu Gheorghe, Ioan Junior Ganea a ajuns la București, la sediul instituției, unde a fost primit cu multã cãldurã și deschidere.

Ne bucurãm foarte mult cã avem asemenea parteneri, care sprijinã efortul depus de echipa Corbii Albi și ne dorim în continuare o colaborare de succes cu reprezentanții Bãncii Mondiale din Romania.

                                                                      ***
Conform proiectului nostru, o parte din echipamentul câștigat în cadrul World Bank in Romania donates used computer equipment rãmâne la subredacția Corbii Albi din Sfântu Gheorghe, iar restul va ajunge – în cadrul unui concurs de creație jurnalisticã, al cãrui start se dã din acest moment – la o organizație civicã tânãrã (românã, maghiarã sau româno-maghiarã) din România, care militeazã pentru aceleași idealuri ca și Corbii Albi: înlesnirea comunicãrii interetnice, crearea legãturilor româno-maghiare de orice fel: culturale, civice, sportive.

Așteptãm în continuare texte, scrisori publicistice, interviuri și reportaje despre good parctice-ul din relațiile româno-maghiare și nu numai, texte despre relațiile școlilor din România cu cele din strãinãtate – articole din care reiase forța creatoare a tineretului din România, care vrea sã participe la crearea unei Românii moderne, unde toți ne avem locul, indeferent de nația cãreia îi aparținem și de drapelul pe care îl purtãm la sãrbãtorile noastre naționale.

Pe scurt, elevi și profesori, scrieți-ne despre impresiile voastre în domeniul menționat anterior, deveniți colaboratori ai Corbilor albi și puteți fi câștigãtori!

Textele cele mai bune vor fi publicate în rubrica CIVITAS, iar grupul (persoana) câștigãtor, va primi din partea redacției echipament IT complet pentru jurnalisticã și informare – asemãnãtor celor descrise mai sus.

Textele și fotografiile vor fi trimise la adresa de mail septimiuborbil@yahoo.com sau barlang655@gmail.com