Corbii Albi mai scot o cãrãmidã din zidul subinformãrii generale – COTIDIANUL începe sã preia articole de pe portalul nostru

Corbii Albi mai scot o cãrãmidã din zidul subinformãrii generale – COTIDIANUL începe sã preia articole de pe portalul nostru

Cotidianul este primul ziar de mare tiraj din București, care decide sã spargã gheața pe tema Voivodinei (Serbia), preluând una dintre articolele de pe www.corbiialbi.ro referitoare la dimensiunile pragmatice ale conviețuirii minoritãților române și maghiare.

Amplasând și un link spre portalul nostru, cititorii din România vor primi în sfârșit informații despre zecile de steaguri românești de pe instituțiile (școli, grãdinițe, primãrii, biserici etc.) cu caracter românesc din Ungaria (Bedeu,Apateu, Aletea, Jula, Bãtania etc.) precum despre respectarea dreptului fiecãrei minoritãți de a se identifica cu steagul națiunii sale.

Acest reportaj simplu – realizat pe teren – a stârnit un adevãrat uragan mediatic, zeci de comentatori sãrind sã dovedeascã cã articolul nu are bazã realã deoarece este realizat doar de „un ungur, despre care în general cam toatã lumea știe cu ce se ocupã majoritatea specimenelor astora.“

Iatã aspecte din comentariile acelora, cãrora nu îi vine sã creadã, cã un sfert de secol au fost ținuți la limita subinformãrii, ca sã nu-și dea seama, cam ce înseamnã pe plan interetnic sã-ți faci proiecte pragmatice, care te va duce de la periferiile Europei mai spre Centru.

                                               

koko

cand aud de austro-ungaria si binefacerile ei simt ca mi se taie respiratia de sila si ma gandesc la asasinarea bestiala a bunicului meu de 7 unguri “deblocati”, adica plecati cu armele din armata austro-ungara in 1918. Dlor a inebunit chiar tot insul care mazgaleste la gazeta. va rugam sa nu ne mai “bolanziti” cu “civilizatia” grofo-habsburgilor. Ne-a ajuns!

sfynx

Caca-maca…Articol cu tentã ..care se vede clar unde bate. Scris de un ungur, despre care în general cam toatã lumea știe cu ce se ocupã majoritatea specimenelor astora. La unguri toatã istoria se reduce la perioada imperiului defunct..Înainte sã aparã ei de prin pustele Euro-asiatice..pe aici..nu exista nimic..nici oameni, nici localitãți, nici insecte..nici soare..nici vântul nu bãtea.:)))

Mosh Bodringa

Dle Szabo pt noi romanii din Transilvania portretul lui Sisi inseamna impozite platite catre Austro-Ungaria, lipsa drepturilor la educatie, lipsa drepturilor politice, a fudula a Budapestei pt aceasta cucoana imparateasca nu ne entuziasmeaza! Pt ca ai pomenit de CLUJ: acest oras afost initial construit de etnici germani, dovada catedrala din centrul orasului (la fel si majoritatea oraselor din Ungaria). Unde sunt acei germani?

Tito, ca luptator antinazist in munti, a fost sponsorizat de occident, de aia “mergeau lucrurile bine”. Cum a murit Tito cum n-a mai mers. Tocmai de aia UE are sens, dar nu prin invazii ci prin respect si bun simt. Nu te poti trezi intr-o dimineata si spune, am chef sa ma mut unde-mi pica degetul pe harta, hai dati-mi masa-casa. Desigur, mai e si categoria refugiatilor, persecutatilor, dizidentilor si altii care musai-musai sa se plimbe cu valijoara pe acest motiv.
 
ics

Articol care pute de la distanta.Se pare ca poza lui Klem nu a fost deloc o intamplare nefericita legata si cu declaratia nefericitului de la Chisinau referitor la Moldova.Toate lucrurile se leaga numai ai nostri dorm in post !

IQ100

vad ca continua ca campania pro autonomie si prohungarista…tupeu maxim, cutit invartit in rana, tipic migratorilor…mbeah, Sisi imi dau si filmul ala mereu

cetatean

Este f.ciudat ca apar articole pe banda rulanta in Cotidianu cu ,,cit de buni sunt ungurii” cu alte nationalitati,cu stegurile, cum nu ii saboteaza pe sirbii majoritari si cum nu le mai maghiarizeaza numele [de ex. numele familiei mele se schimba in ,,Matheyu” prin zona Fagaras prin jur de 1880 ]. A mai fost un articol tot cu ungurii plasat in Cotidianu acum 5-6 ani si mi s-a parut cel putin ciudat, ciudat,ciudat. Cred ca memoria romanilor trebuia sa revina urgent si repede, extrem de repede.

anna

Nu stiu cat de bombardamente NATO au fost,dar fiind ca atunci chiar in Macedonia am vazut seara de seara avioanele americane cere bombardau cumplit ,fiindca americanii nu lupta terestru de viteji ce sunt.Apoi seara de seara am vazut cele mai cumplite bombardamente ce se pot inchipui la televiziunea greaca.In noaptea de inviere au dat bombe pe care scrisesera “Paste fericit”,iar Mitropolitul grec i-a blestemat in Catedrala.Niciodata nu vom uita cum au bombardat americanii Bucurestiul la 4 aprilie si 7 mai 1944 in zonele locuite in joia pastilor.Mi-au ucis un frate si o bunica pasalizata ,iar casa nu si-au putut s-o refaca familia mea decat peste 10 ani.Si acum s-au gasit niste neispraviti sa ridice in slavi un popor de ucigasi.

LIleana

@Maleficent – “ce punte intre natiuni construieste” asta, Csaba Szabó de la Cluj Napoca ,mai ? Dupa ce enumera de cate drepturi sunt imbuibati si se lauda cu cladirile austro ungare, trece la vorba amara ,cum au “salvat”un ungur si un roman , sarbii din Voievodina ! Si cum i-au salvat ? Le-au spus sa nu se bage intr-un subsol mare de unde riscau sa nu mai iese, sub bombardamentul NATO! Nici nu stim daca au “salvat”, adica ” hai mã, românule, sã salvãm sârbii”,un fel de “hai,si-om mere”…Doar intentia ii facea rau maghiarului, vai lui, era “erou de rezerva “, nu erou “deplin” vorba aia…El ,sub bombardament NATO se gandea la “natii”, asa era de patruns de actul uman de vitejie si salvare ! Pai, daca ar spune asa ceva un sarb, nu s-ar supara dom .Csaba Szabó – Cluj Napoca-care face “puntea intre natii”? Chiar nu ii e ste rusine flecarului si insailatorului Csaba Szabo cu asemenea ineptii ? …Cu ce au fost realmente ajutati Sarbii, cand Ungaria a sarit ca vrea Voievodina ,ca lupul ,asa cum sare pe toti vecinii, hamesita si mincinoasa ? S-au bucurat pt. Kosovo si o folosesc ca lozinca, Ro ,alte tari si ONU nu au recunoscut ca stat ac.Kosovo ,dovedindu-se dreapta fata de Serbia. Terminati cu propaganda de prost gust !
Publicat Duminicã, 25 septembrie 2016

dinu @ LIleana

Oare de ce -la intrebarea jurnalistului de la un post tv romanesc daca in Slovacia maghiarii minoritari sunt multumiti-ambasadorul acestei tari a raspuns :”Ati vazut vreo tara unde maghiarii sa fie multumiti?”?

Unomnecajit

Dl. Csaba are in vedere cum ar trebui sa se comporte secuii si maghiarii de la noi …. Nu’i asa …. ?

maleficent

In ciuda multor forumisti zelosi, e bine ca mai exista cineva care sa incerce sa construiasca o punte intre natiuni, in locul dezbinarii profund daunatoare.Felicitari lui Csaba Szabo , caci are curajul sa ne prezinte normalitatea intr-o lume anormala!

IQ100 @ maleficent

ighen , Maleficient neni, ighen

dl szabo

e bagat la inaintare pt. a pregati terenul… Cu Iohannis, Csolos, Helwig, MRU, Kovesi si ceilalti (toti din aceeasi zona!) se va infaptui si la noi asa-zisa “autonomie”, in fons, secesiune. Cum romanii dorm pe ei iar alti (fosti) romani tradeaza in mod oportunist, 1 Decembrie 2018 va fi sumbru.

IQ100 @ dl szabo

da, vad ca e campanie si la ziarul asta, cica romanesc , despre binefacerile Imperiale austrohungaresti si despre viata minunata in autonomii…imi vine sa editez
Publicat Luni, 26 septembrie 2016

a

RAzboiul nu a fost pornit de Milosevici, ci de Bill Clinton. Si nu a fost intamplator. Aveti ochi si urechi, dar nu vedeti si nu auziti.Dealtfel, foarte putini oameni vor sa vada realitatea. Ei vad doar ceea ce vor sa vada. Si vor sa vada doar ceea ce lor le place.

SOBOLANU

FF INTERESANT ARTICOL SA L CITEASCA SI TINERII CARE ASTAZI NU MAI STIU CE E AIA ISTORIE !!!!!

Santa Klaus

De ce nu aveți voi in romania același comportament, aceeași mentalitate ?? De ce doar in zonele unde maghiari sunt majoritari sunt exemple pozitive ?
Publicat Duminicã, 25 septembrie 2016

Prostu’ Satului @ Santa Klaus

Vezi ca ce-ai scris tu “macane si pute”. Daca sunteti asa de buni dece nu va inmultiti si “veti stapani lumea?

anna @ Santa Klaus

Am vazut comportamentul pozitiv in secuime de unde abia am venit.Dupa ce ca e cea mai lucie saracie imaginabila[in apropiere locuiesc parintii lui Kelemen Hunor,mai sunt si de o rautate uriasa,Noua ne-au infasurat curtea cu sarma ghimpata,in timp ce restul caselor se prabusesc
Publicat Duminicã, 25 septembrie 2016

dinu @ Santa Klaus

Da,ai dreptate-poti vedea asta in fiecare zi in Har-Cov…numai exemple pozitive,se pupa lupii cu mieii,vulpile cu porumbeii etc,etc- atata armonie …ce mai incoace-incolo :Raiul pe pamant

geo

scris cum se pupain bot toate natiunile conlocuitoare ! mai mai ! parca nu stim de aici ce fel de oameni is bozgyor-ii ? limba de lemn ! dobitocul asta n-ar mai trebui lasat sa imprastie material rau mirositor pe net !

DACIANA

Povesti, ne tot referim la AUSTRO-UNGARI, uitand ca DACII au fost locuitorii acestor locuri, dar au fost asupriti, tinuti iobagi, dupa ce AUSTRO-UNGARIA , a ocupat aceste locuri. Sa o lasam mai moale cu REINSTAURAREA GROFILOR, mai bine intrebati pe bunicii vostri ce infern au trait, pana la ELIBERAREA TRANSILVANIEI. Mai e de spus ca, ungurii , venind din MONGOLIA, aratau ca ei, nici vorba de blonzi. BLONZI erau dacii, inalti si blonzi. Apoi, prin MAGHIARIZAREA ROMANILOR si a altor popoare si-au schimbat infatisarea unii dintre ei. De aceea cand unii sant atat de ANTI-ROMANI, sa se uite in OGLINDA, sa vada, nu cumva sant de fapt romani maghiarizati?

Santa Klaus @ DACIANA

Cînd te inscrii in PRU ? Clar ai inteligența necesarã,… Sau macar fã pantofii la alde cei din PSD, tãtucul vostru inteligent.

Milan @ DACIANA

Dacii tai n-au lasat nici macar o virgula acolo …

Vona Gabor @ DACIANA

@Santaj Klausz- cand iti dai demisia din Erdélyi Magyar Néppárt sau din Magyar Polgári Párt ca sa treci la Rongyoss Gárda ?

Szent Lofasz @ DACIANA

Milan, cand toti ungurii din ardeal si secuii in mare parte sunt daci din punct de vedere antropo-genetic , despre ce virgule vorbesti? tu ai cruci in sange nu virgule. cruci incarligate.

anado tauriga

Cotidianul a primit ordin de la csat, probabil, sa pregateasca populatia Romaniei pentru dezastrul care se apropie. Altfel, nu-mi explic articolele semnate Csaba Szabo…