Corbii albi la Radio Cluj, emisiunea în limba maghiarã „Clubul de presã”
Corbii albi la Radio Cluj, emisiunea în limba maghiarã „Clubul de presã”

„Ca și corb alb aș vrea sã schimb mentalitatea oamenilor, stereotipiile” (Aida Ilie)

„Noi scriem româneste, și nu e ușor. Scriem articole de calitate, dacã se poate. Portalul e citit de cel puțin o mie de persoane pe zi. și din când în când și ziarul Cotidianul preia articolele noastre” (Szabó Csaba)

În emisunea live Sajtóklub (Clubul presei) din 23 februarie am invitat doi ziariști de la portalul de contact româno-maghiar corbiialbi.ro, și anume pe redactorul șef Szabó Csaba si pe bursiera Aida Ilie.

Portalul este apolitic, publicã articole, reportaje, interviuri și studii despre cultura, istoria, viața de zi cu zi a maghiarilor din România în spiritul dialogului sincer și deschis, și nicidecum nu vrea sã cadã în capcana presei comerciale axatã pe „senzații tari” și știri negative.

Acesti corbi albi (pãsãri rare) sunt constienți cã nu pot face minuni, cã în lumea de azi oamenii (indiferent de naționalitate) sunt subinfomați și „tembelizati” de presa scrisã și audiovizualã de scandal și uneori e foarte greu sã gãsești solutii, dar ei totuși considerã cã nu putem accepta pasivitatea, și cã multiculturalismul nu e de ajuns, avem nevoie și de interculturalism, adicã sã ne cunoaștem mai bine – scrie redactorul și moderatorul emisiunii Sajtóklub, Mihály István pe portalul kolozsvariradio.ro.

                                                                   ***
Subsemnatul am ascultat cu viu interes și mai ales cu mare nostalgie emisiunea colegului Mihály István, aducându-mi aminte de anul 2014, când s-a constituit Asociația Clubul Media Corbul Alb. Cine s-a gândit atunci, cã vom avea sãptãmâni când vom depãși în „tiraj” ziarele locale… țin minte, cum m-a surprins denumirea de „portal de contact”. La prima vorbã nu am înțeles, oare ce vrea sã spunã cu asta Csaba. Apoi „m-am luminat”, și mi-am luat și eu zborul.

Zborul pe loc.