Cetãțenie cu dublu standard
Cetãțenie cu dublu standard

Aflu din publicația Cotidianul cã ”Românii din Harghita nu au reprezentant în Parlament”. De parcã acolo nici nu s-ar fi ținut alegeri. S-au ținut, ce-i drept, și unii au fost votați, alții nu. Ca sã nu o lungim, niște cetãțeni ai acestei țãri, cetãțeni români, au participat în alegeri sub sigla UDMR, la fel cum alți cetãțeni români au participat sub alte sigle, iar cetãțenii români din județul Harghita au votat dupã cum acești candidați i-au convins (sau nu) sã le acorde votul.

A spune cã românii din Harghita nu sunt reprezentați în Parlament, este ca și cum ai spune cã UDMR-ul nu este o formațiune politicã a acestei țãri, cã cetãțenii români de etnie maghiarã nu sunt cetãțeni ai acestei țãri, dar mai ales cã un maghiar nu poate reprezenta un român, cum însã reciproca nu e niciodatã valabilã. Dimpotrivã!

Cã cei de la Cotidianul publicã asta, nu mi se pare însã la fel de grav ca și faptul cã ei citeazã Agerpres, care nu mai este o entitate media privatã.

Deja pe Antena3, totul a devenit ”un calcul” PSD-PNL, iar Legea electoralã ”s-a dovedit a fi toxicã pentru românii din Harghita”, dupã cum zice ”jurnalistul” Dan Tanasã.

Sigur cã dacã am ajuns aici, Antena 3 zice și despre ”abuzurile grosolane ale administrației publice locale din Covasna și Harghita, controlatã de cãtre Uniunea Democrata Maghiarã din România (UDMR) și Partidul Civic Maghiar (PCM), împotriva comunitãților de români”. Observați cuvintele cheie!

Deci, administrația publicã este ”controlatã” de ungurii odioși și este ”impotriva” românilor, dupã cum aflãm negreșit și din comentarii: ”romanii in *propria lor tarã* nu sunt reprezentati in *parlamentul propriei tãri*, asta este politica de *trãdare a României”… și altele asemenea…

Sigur cã ce fac, ce simt, ce cred cetãțenii români de etnie maghiarã – întâmplãtor tot în propria lor țarã – nu poate fi decât o trãdare a României.

Nu m-aș fi deranjat sã scriu despre asta dacã ar fi fost vreo excepție. Nu este. Aceasta a devenit regula.
Dar sã vedem un pic și invers!

Eu, ca bozgor trãitor la Cluj, am o administrație locala ”controlatã” de români. Sper cã nu e cazul sã demonstrez asta. Unde? În ”propria mea țarã”. Aceastã administrație se îndreaptã ”împotriva” mea prin faptul cã taie în dușmãnie arborii din oraș, mai ceva decât Versetoy prin Harghita. Le taie și gata. Nu le înlocuiește. Eu nu vreau sã nu am copaci în Cluj. Dar administrația localã e de altã pãrere.

Cred cã ”jurnalistul” Dan Tanasã nu se va inflama din cauza asta. Deci, fraților, mai încet cu pianul pe scãri… Si chiar și cu reprezentarea.