Ce nu înțelegeți, oameni buni?
Ce nu înțelegeți, oameni buni?

Cã o țarã nu e respectatã atunci când are o economie mizerabilã și e prost administratã de cãtre niște mancurți? Cã nu impresionezi foarte tare comunitatea internaționalã cu o mânã de olimpici sau cu un sportiv, un muzician sau un regizor care reușesc sã iasã din pluton, în aria lor de competențã? Cã o țarã impresioneazã pe plan internațional doar atunci când are forțã economicã, forțã de negociere și forța de a-și proteja sistemul și cetãțenii?
 

Nota redacției:Ce nu înțelegeți,oameni buni? Cã acele țãri unde legile nu sunt respectate, se trezesc cu panouri în Olanda – panouri care atenționeazã milioane de olandezi despre nerespectarea la Cluj a hotãrârii Consiliului Local vizând inscripțiile bilingve? Ați citit vreodatã o analizã despre acest panou?

Credeți cã cineva pe lumea asta a respectat Coreea de Sud înainte sã devinã super-puterea economicã de astãzi? Credeți cã cineva s-a uitat altfel decât cu mila la Emiratele de azi, pe timpul când erau o țarã de cãmilari prãpãdiți? Nu, oameni buni. Cine crede așa ceva, e nãuc și cu capu’ în gãleatã. Pânã când nu vom fi o țarã prosperã, ne-o vom lua peste bot tot timpul. Iar dacã nu izbutim sã ieșim din zona non-dezvoltarii, nu e cazul sã avem pretenții de la strãini. Cãlușarii, ortodoxia, Sfânta Parascheva, strãmoșii, neamu’, Miorița, țepes Vodã… nu produc economie.

Singurul lucru care se poate face în aceste condiții, e realizarea personalã. În România, sau în alte locuri din lume. Cu munca, minte, efort și voințã, asta se mai poate. Așa cã lãsați tâmpeniile, și încercați chestia asta. Unora chiar le iese. Da’ ãia nu prea au nici timp, nici chef de tânguiala noastrã naționalã, veche de la Menumorut încoace.

Ce nu înțelegeți,oameni buni?