Cărți puse pe roate – Guruló könyvröptető… Rémán Szilárd: “Citesc și în maghiară și în română…”

Cărți puse pe roate – Guruló könyvröptető…  Rémán Szilárd: “Citesc și în maghiară și în română…”

Corbii Albi încearcă să încurajeze acei cititori din Ardeal, care se simt pierduți, singuratici și stigmatizați-batjocoriți pentru simplul fapt, că iubesc cartea, și vor să discute despre cele citite, adică… vor comunicație cu cei care simt la fel.

Cărțile alese în cadrul proiectului Cărți puse pe roate – Guruló könyvröptető  al Asociației Clubul Media Corbii Albi pentru studentul Rémán Szilárd (Academia de Muzică ‘Gheorghe Dima’) sunt semnate de “nobeliști” cum ar fi Saramago, Gordimer sau Mo Yen.

Szilárd a mărturisit, că singurul autor care pare fi cunoscut din această ”trupă”, este Saramago (Nobel 1998). Își amintea chiar de o ecranizare a unui roman de Saramago (Nota red.: este vorba de Pluta de piatră)

– Citesc și în maghiară și în română. Prima carte care am citit în limba română a fost semnată de Mircea Cărtărescu… parcă  ”De ce iubim femeile” – spunea studentul, evident emoționat de sosirea ”cărților puse pe roate”.

 – Idee foarte bună asta cu Cărți puse pe roate – Guruló könyvröptető…  Cred că și știu, pe cine voi propune ca să fie următorul pe lista Corbilor Albi ”cităreți” – a adăugat  Rémán Szilárd.

Cărțile au fost predate într-o parcare din zona metropolitană a Clujului, prezentarea acestora fiind făcută de o delegație condusă de Septimiu Borbil.

Leave a Reply

Your email address will not be published.