Cãlãtorie interioarã la 17 ani
 Cãlãtorie interioarã la 17 ani

Sãptãmâna aceasta am avut plãcerea de a vizita o expoziție de picturã încãrcatã de un spirit juvenil, plin de profunzimea specificã sentimentelor unui om aflat la început de drum. Aflatã la subsolul librãriei Diverta Hubertus (Bulevardul 21 Decembrie 1989 22, Cluj) și realizatã de eleva Teodora Gavriluț, în vârstã de 17 ani, expoziția „Cãlãtoria” ne poartã pe drumul parcurs pânã acum de tânãra artistã, denotând o continuã evoluție care promite un viitor plin de noi suprize.

Elevã în clasa a 10-a la Liceul de Arte „Romulus Ladea”, Teodora profitã de anii adolescenței pentru a se lãsa dusã de valul imaginației, încercând sã dea frâu liber sentimentelor și sã-și lase amprenta în culorile așezate pe hârtie. Mi-a povestit cum deja de mic copil i-a fãcut plãcere atât sã deseneze, cât și sã se lase inspiratã de alți artiști, preferând în special cultura japonezã a benzilor desenate, lucru dovedit și de faptul cã își dorea ca într-o zi sã ajungã sã aibã o carierã tocmai în acest domeniu specific.

Ea descoperã în viața de zi cu zi numeroase elemente care sã o inspire, cum ar fi diferite colțuri din naturã, fotografii sau muzicã.

ținta ei, mi-a explicat ea, este sã creeze picturi vii, cãrora sã le ofere o parte din personalitatea sa, conferindu-le astfel, implicit, un caracter original. „Fiecare picturã are un sâmbure de adevãr”, mi-a spus ea, deoarece artistul dã naștere unei povești în interiorul cãreia el plaseazã o bucãțicã din sufletul lui, un mic framgent din spiritul sãu creator.

E imposibil astfel ca în momentul în care vizualizați expoziția Teodorei sã nu resimțiți veridicitatea acestei afirmații. Încãperea care o gãzduiește e încãrcatã de emoțiile adolescentine, de visele și pasiunile puternice mișcate de un elan artistic aflat încã în perioada de formare.

Pânã pe data de 31. mai, aveți posibilitatea sã vizitați personal expoziția tinerei artiste și sã vã formați o opinie proprie despre coloratele picturi care, prin intermediul jovialitãții pe care o degajeazã, promit sã vã însenineze dispoziția.