Câinii latră, caravana trece – profesorii maghiari își continuă cu sufletul de gură marșul orelor televizate

Câinii latră, caravana trece – profesorii maghiari își continuă cu sufletul de gură marșul orelor televizate

Societatea pedagogică maghiară își continuă cu sufletul de gură marșul orelor televizate, obișnuindu-se tot mai mult cu catedrele puse în lumina reflectoarelor de studio.  

 Dascălii care   vin a doua sau a treia oară la ”sala profesorală TELESULI” din studio, recunosc la unison: această trecere la catedră televizată este cea mai mare provocare din cariera lor de specialitate.

– Ora viitoare sunt nevoită să predau clasificarea regnului viu, o tematică vastă, cu foarte multe informații concrete, peste care nu se poate sări, deoarece este vorba de o inșiruire bine definită – îmi spune Okos-Rigó Hajnal, profesor de biologie din Huedin-Bánffyhunyad, directorul adjunct al Liceului Teoretic “Octavian Goga” din localitate.

– Am la dispoziție 24 de minute în lumina reflectoarelor să prezint un material gigant… Chiar am rugat redactorii Departamentului Minoritatilor de la TVR Cluj să mă ajute la obținerea a 2-3 minute în plus, deoarece înșiruirea completă a grupurilor reprezentative îmi ia deja 23 minute… Să sperăm, că ne va aproba TVR…

 Vörös Alpár, profesor de fizică din Cluj-Kolozsvár, directorul Liceului Apáczai Csere János a recunoscut, că în viața sa nu s-a pregătit atât de mult pentru o oră, ca și acum, prezentând universul legilor Ohm și Kirchhoff.

– Nu credeam că îmi vor aduce atâtea noutăți și provocări aceste catedre din studio – spunea drirectorul, după ce a reușit să prezinte tematica aleasă într-un stil alert, terminând ora televizată cu un minut mai repede, decât cel acordat de TVR Cluj.

Societatea pedagogică maghiară își continuă deci cu sufletul de gură marșul orelor televizate, arătând lumii, că ieșirea din zona de confort respectiv autoexaminarea și formarea profesională continuă  duce la modernizarea învățământului maghiar din România.

Cu alte cuvinte: afară ninge, tună, fulgeră, câinii latră, dar… caravana trece…

Leave a Reply

Your email address will not be published.