Bunãvestirea elanului artistic la Cluj
Bunãvestirea elanului artistic la Cluj

În lumina razelor diafane ale dupã-amiezii, m-am plimbat prin încãperiile „Muzeului de Artã” (Palatul Bánffy) din Cluj observând cu o inocentã încântare colorata expoziție de artã „Bunavestire”.
    

         Adrian Adam Chira: Fãrã titlu Ion Sãlișteanu:Semnul iubirii,semnul jertfei

Aflatã la cea de-a 30-a ediție, aceasta aduce pasionaților o largã gamã de creații artistice contemporane aparținând diferitor artiști, atât români, cât și de pe alte meleaguri.
    

                                Ioan Gozman: Axis Mundi
Mircea Roman: Umbra

Ce mi-a atras atenția încã de la început a fost varietatea: numeroase lucrãri (aproximativ 90 la numãr dupã cum aveam sã aflu ulterior), toate realizate într-o manierã unicã, originalã.

                Corneliu Pop: Cutia pentru vise Ion D. Ion: Construcție bizarã

Picturã și scuplturã, graficã, arte decorative și instalație, toate se regãsesc adunate în aceastã galerie care însuflețește un mic colțișor al orașului.
  

              Vasile Pop Negreșteanu: Dans oșenesc Oana Mirabela Pãcurariu: Simfonie

Deoarece fiecare în parte e diferitã, pot spune cã jumãtatea de orã pe care am petrecut-o în muzeu s-a resimțit ca o lungã cãlãtorie explorativã prin tumultul creat de unirea diferitelor temperamente artistice.
  

                                Dumitru Macovei: Fãrã titlu Nina Hamurari: Sensations

Fiecare lucrare în parte transmite un alt mesaj, inspirând privitorului un alt sentiment, fapt ce oferã întregii experiențe un caracter formator, oarecum didactic, mie personal reamintindu-mi constant de infinitul de posibilitãți ce stã în fața minții creatoare a omului.
     

                                 Traian Moldovan: Umbrã
Laura Teodora Ghinea: Îngeri

 La sfârșitul experienței am resimțit influența beneficã pe care aceasta a exercitat-o asupra mea, simțind cã port în spate o încãrcãturã imensã de cunoștințe spirituale.
    

                             Csata Hermina:Compoziție Melinda Kiss: Fãrã titlu

În ciuda vastei diversitãți, expoziția poartã o anume armonie intrinsecã, fapt ce-i conferã o tentã de calm și liniște, transformând-o într-un refugiu perfect pentru cei ce-și doresc sã scape de agitația specificã mediului citadin și sã-și petreacã o dupã-amiazã plãcutã în acest univers ce poartã amprenta diferiților artiști.
   

             Valentin Itu: Teama sau credințã Dorel Petrehuș:Tomografii contemporane

De aceea vã invit și pe voi, pânã pe data de 10 aprilie, sã fiți martori la ceea ce în ochii mei reprezintã o minunatã desfãșurare a elanului artistic al zilelor noastre, o „bunãvestire” în adevãratul sens al cuvântului.