Bucovinenii au fost antrenați în scrierea proiectelor în cadrul Programului Operațional ENI „România – Ucraina 2014-2020”
Bucovinenii au fost antrenați în scrierea proiectelor în cadrul Programului Operațional ENI „România – Ucraina 2014-2020”

Luna septembrie s-a distins pentru 13 reprezentanți ai societãților național-culturale, precum și pentru reprezentanți ai consiliilor raionale Hliboca, Noua Sulițã, Herța și consiliului orãșenesc Cernãuți, printr-o experiențã utilã în cadrul Workshop-ului „Cooperarea transfrontalierã – o soluție eficientã”, organizatã de Zona Metropolitanã Botoșani și Compania „Darimar” Bistrița, specializatã în asistențã și consulting proiecte cu finanțare europeanã, împreunã cu Primãria Cernãuți și Centrul Bucovinean de Artã Cernãuți.

Timp de douã zile bucovinenii au fost antrenați în scrierea proiectelor în cadrul Programului Operațional ENI „România – Ucraina 2014-2020” ce va fi lansat în curând. În prima zi, oaspeții din regiunea Cernãuți, au avut posibilitatea de a-și face cunoștințã cu etapele principale de scriere a unui proiect european. 
         

Trainerul și coorganizatorul al atelierului dl Gheorghe Ciobanu, a vorbit despre strategia programului operațional, obiectivele lui tematice, tipurile de proiecte, managementul programului, tehnicile și metodele de scriere a cererilor de finanțare, bugetul proiectului și lansarea lui, iar dl Florin Debreteni, manager la „Darimar Consulting” a relatat despre avantajele cooperãrii transfrontaliere. Alãturi de participanții din Ucraina au fost prezenți la training și primari, viceprimari și administratori publici ai primãriilor din județul Botoșani. 

Ca rezultat a acestui training sunt propunerile numeroase de colaborare transfrontalierã, apãrute din lucrãrile atelierului, ce se vor materializa efectiv prin proiecte în timpul apropiat. 

Pe lângã posibilitatea de a acumula cunoștințe noi în cadrul trainingului, participanților li s-a alãturat și șansa de a vizita și principalele obiective turistice – Teatrul „Mihai Eminescu”, prefectura județului Botoșani, Biserica „Uspenia”, Piața Revoluției, de asemenea, casa memorialã „Mihai Eminescu” din Ipotești și Lacul cu nuferi din pãdurea Baisa, ghid fiind Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane Botoșani, fostul primar al municipiului Botoșani.