Bombe umane cu defragmentare made in UE

Suntem în faza în care Europa se detoneazã interior înãbușindu-și în fașã reacțiile adverse fațã de acea parte a Europei islamice reprezentatã de acei cetãțeni europeni practicanți ai acestei religii care se detoneazã exterior amestecându-și mațele fanatice cu corpurile sfârtecate ale unor oameni nevinovați (credincioși și necredincioși, deopotrivã) educați în spiritul unei toleranțe care s-a întors împotriva lor sub forma unor bombe umane cu defragmentare.

   

Oare ce va alege Europa sã facã în urmatoarea fazã? Va continua sã facã implozie prin sporirea mãsurilor de securitate care vor pune o presiune din ce în ce mai mare pe libertãțile care susțin actuala construcție a Uniunii Europene, sau va exploda xenofob, aducând la putere partide extremiste care vor trece la contraatac? Dupã ultimele atentate din capitala ei, va începe Uniunea Europeanã sã arate mai mult ca un laț de cetãți asediate care vor încerca din rãsputeri sã-și securizeze zidurile sufocându-și cetãțenii sau ca un buzdugan ghimpat cu douãzeci și opt de ținte?

Dacã în viitor numãrul atentatelor teroriste se va diminua, probabil se va impune primul model, dacã nu, cel de-al doilea. Deocamdatã statele europene nu par sã fi cãzut de acord asupra unei strategii comune. Unele construiesc garduri de sârmã ghimpatã iar altele își negociazã perfid rãmânerea în UE.

De ce putem fi siguri este faptul cã modelul european bazat pe actualele libertãți gândite de fondatorii și continuatorii lui va dispãrea. Acest model care proteja și încuraja multiculturalismul cultivând o toleranțã dusã la extrem care a condus în multe state europene la enclavizarea societãților lor s-a dovedit sinucigaș și nu va mai fi continuat. El va fi modificat într-un sens sau altul. Indiferent de direcția în care se va îndrepta viitorul model european, ideal ar fi sã nu se ajungã la niciuna dintre cele douã extreme și sã se gãseascã o soluție de echilibru între modelul defensiv și cel ofensiv.

și ceea ce mi se pare extrem de important este ca modificarea paradigmei europene sã includã o ideologie ateistã care sã fie cultivatã de la cele mai mici vârste, astfel încât în viitor tot mai mulți europeni sã priveascã orice conflict dintre creștini și musulmani cu aerul ușor amuzat și îngãduitor al pãrintelui care își urmãrește discret copiii mici cum se ceartã înverșunați sã tranșeze care dintre eroii lor este mai grozav, Superman sau Omul-Pãianjen.

Sondajele de opinie în rândul tinerilor europeni aratã deja cã numãrul celor care se declarã atei este în creștere, dar aceastã creștere trebuie acceleratã pentru cã numai așa numãrul fanaticilor religioși nãscuți și educați în Europa va scãdea și odatã cu el va scãdea și numãrul bombelor umane cu defragmentare made in UE.