Boldog anyák napját! Mami este ruptă din soare…

 Conform MTI: ” în primele două luni ale anului în Ungaria s-au născut 1200 copii în plus faţă de perioada identică a anului trecut, graţie politicii consecvente a guvernului care avantajează familiile”

Știrea a generat o serie de dezbateri în rândurile internauților maghiari, unii ridicând în slavă vestita ”politică de familie” a guvernului Orbán – atașând fotografii cu primul ministru al Ungariei înconjurat de familia sa numeroasă –, alții bagatelizând proiectul, ba mai mult, acuzând guvernul că ”obligă populația să se reproducă”.

Oricum rezultatele proiectului se vor vedea la sfârșitul anului, deoarece statisticile de la începutul anului pot fi înșelătoare.

Singur lucru cu care absolut toți sunt de acord: ”politica de familie” este una care merită dezbateri – ba mai mult, merită ‘presscoverage‘, merită mediatizare.

În rândurile maghiarilor de pretutindeni Ziua Mamelor se sărbătorește în prima duminică a lunii mai. Guvernul maghiar – ca și parte componentă a ”politicii de familie” – finanțează în acest an un spot video interesant, care a atras atenția multora, prin căldura pe care o emană…

Leave a Reply

Your email address will not be published.