Bine ați venit Deva și Petroșani în Alianța Vestului…
Conform Mesagerului Hunedorean,  douã municipii conduse de primari liberali, vor sã adere la Alianța Vestului. 
“Este vorba de municipiul Deva, primarul Florin Oancea susținând cã pânã în martie anul viitor și reședința de județ va fi cooptatã în aceastã alianțã. Florin Oancea a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN cã astfel nu va mai trebui sã stea la mâna guvernului pentru fonduri, ci va putea accesa direct de la Uniunea Europeanã sume pentru proiecte de dezvoltare. 


și edilul șef al Petroșianului, Tiberiu Iacob-Ridzi vrea în Alianța Vestului. Ridzi spune cã în etapa a doua, municipiul Petroșani va intra în aceastã asociere, ca un oraș satelit. La fel se va întâmpla și cu Deva.”
                                                                              ***
Conform vizitei fãcute la Petroșani ai Corbilor Albi în 2016, s-a conturat clar viitorul regiunii ca și regiune turisticã. 
Schimbarea de mentalitate se poate observa mai ales în Petroșani și în Uricani. Primarul din Petroșani, Tiberiu Ridzi, este un primar modern, intelectual, despre care se vorbește în general cu stimã în Petroșani. 


știind cã orașul este înfrãțit cu Várpalota din Ungaria și știind cã aceste relații au depãșit de mult stadiul de politețe și de protocol, mi-am permis sã-l întreb pe primar de rãdãcinile sale maghiare.

– Tatãl meu este maghiar, are numele de Jakab, care dupã 1956 s-a scris pe la noi ca și Iacob – îmi spune primarul Ridzi Tiberiu. 


– Mama mea e originarã din Sãlaj. Așa se face cã sunt mulți care, cunoscându-mã din copilãrie, îmi spun Jakab Tibi… Din pãcate, maghiara abia o rup. Poate cã, dacã aveam mamã unguroaicã și tatã român, aș fi învãțat mai bine maghiara, dar așa am rãmas cu câteva cuvinte și cu poezioara de Paști, de udat: én kis kertész legény vagyok… Kiskertemben…”


– În Valea Jiului colaborarea dintre români și maghiari este foarte bunã. Comunitatea maghiarã lucreazã serios la popularizarea zonei în lume. Petroșani-ul s-a înfrãțit cu Várpalota, Uricani cu Salgótarján, Lupeni cu Kecel. La noi este firesc sã ai orașe înfrãțite în Ungaria. Cu cei de la Várpalota am ajuns deja la stadiul de schimb temporar de personal, venind de la ei delegați sã vadã cum lucrãm noi, și merg specialiști de la noi sã vadã cum lucreazã ei. Pot sã vã spun, cu toatã tãria, cã amândouã pãrțile învațã din aceste colaborãri directe. Tematicile preferate sunt gospodãrirea orașului și proiectele europene comune.