Barbã-Mobil – o frãție a bãrboșilor cu spirit de inițiativã
Barbã-Mobil o frãție a bãrboșilor cu spirit de inițiativã

Beard Brothers, celebrii bãrboși care au înființat cel mai neconvențional ONG din România, pun la dispoziția celor care nu se pot deplasa, Beard Mobilul, un autoturism care transportã gratuit persoane cu dizabilitãți, dar și persoane nevoiașe care au o urgențã. La acest proiect s-au oferit ca voluntari treizeci de membri, tineri doritori de -a le ușura viața celor aflați în dificultate.

”Suntem o frãție a bãrboșilor cu spirit de inițiativã, vrem sã schimbãm mentalitãți prin implicarea noastrã activã în societatea civilã și sã luptãm împotriva stereotipurilor de orice fel”. Așa se prezintã pe rețelele de socializare tinerii care au înființat Beard Brothers, un ONG total diferit de ceea ce ne-a obișnuit o astfel de organizație. Dupã mai multe proiecte de succes, tinerii voluntari au finalizat acum proiectul Beard Mobil. ”Încercãm sã-i ajutãm pe toți cei care au nevoie de noi, sã le oferim transport gratuit persoanelor cu dizabilitãți. Îi ducem unde au nevoie sã ajungã: la bisericã, la medic, la tartament, oriunde,” ne explicã unul dintre membrii fondatori, Cornel Hoza.

Ideea le-a venit în timpul unei ședințe, dupã ce au auzit povestea unor bucureșteni care își dedicau timpul liber pentru așa ceva. S-au gândit sã facã ceva asemãnãtor și la Cluj, deși, cel puțin teoretic orice firmã de taxi este obligatã prin legislație sã aibã cel puțin o mașinã pentru transportul persoanelor cu dizabilitãți.

Transportul în comun este adaptat pentru nevoile acestor persoane, însã de multe ori, autobuzele sunt foarte aglomerate. Cei care doresc sã beneficieze de serviciile Beard Mobilului, trebuie sã-l comande cu cel puțin 24 de ore înainte.

Din 2013, de la înființarea sa, Beard Brothers a crescut an de an, ajungând acum la peste trei sute de membri care au ajutat sute de oameni. Cea mai mare recompensã pentru tinerii bãrboși este zâmbetul oferit de fiecare persoanã ajutatã!