Au început înscrierile la concursul Problema Solvenda Romania
Au început înscrierile la concursul Problema Solvenda Romania

Timp de douã sãptãmâni așteaptã organizațiile Case Solvers și Mathias Corvinus Collegium înscrierea liceenilor la concursul Problema Solvenda Romania. Concursul istoric bazat pe rezolvarea unor studii de caz va avea loc la Cluj-Napoca, pe perioada februarie-aprilie 2017. La fel ca anul precedent, organizatorii așteaptã înscrierea liceenilor care sunt interesați de lumea strategiei și a rezolvãrii unor probleme, și, în același timp, vor sã-și dezvolte capacitãțile argumentative, logice și de prezentare.

Elevii interesați se pot înscrie în echipe formate din trei membrii pânã în data de 26 februarie 2017, pe urmãtorul link www.problemasolvenda.com/ro/hu, apãsând pe butonul din meniu numit Înscrie-te!. Premiul întâi constã, printre altele, dintr-o excursie de 3 zile la Budapesta.

Concursul are trei etape. Prima etapã constã în pregãtirea online a concurenților. Aceștia vor avea ocazia sã însușeascã informațiile necesare pentru a putea rezolva un studiu de caz pentru o situație istoricã din clipurile și prezentãrile de pe pagina oficialã Problema Solvenda Romania.

A doua etapã este preselecția online: echipele vor avea de rezolvat teste bazate pe prezentãrile și materialele de training deja întâlnite în etapa anterioarã, iar cele mai bune 15 echipe vor ajunge în etapa urmãtoare.

Aici, echipele vor avea de rezolvat un studiu de caz bazat pe o întâmplare istoricã, având ocazia sã fructifice informațiile însușite în etapele anterioare.

Pentru rezolvarea acestui caz, vor avea la dispoziție 72 de ore, la sfârșitul cãrora vor avea de prezentat rezultatul unui juriu format din istorici și întreprinzãtori de renume.

Scopul principal al concursului este regândirea istoriei, încercarea de a dezvolta scenarii de tip “ce s-ar fi întâmplat, dacã..” și crearea unui trecut alternativ. În locul exercițiilor plictisitoare bazate pe tocirea unei liste fãrã sfârșit cu date istorice, concurenții primesc scenariul unei situații istorice și au ocazia sã intre în pielea unei presonalitãți istorice, încercând sã regândeascã și sã schimbe trecutul cu ajutorul unor metode analitice și strategice.

Totodatã, concursul Problema Solvenda Romania oferã elevilor informații prețioase despre modalitãțile de rezolvare a unor probleme și le dezvoltã cunoștințele istorice.

Concurenții au ocazia sã-și dezvolte competențele analitice și de prezentare, calitãți necesare în anii universitari, dar și sã exerseze munca în echipã.

Mai multe informații pot gãsi cei interesați pe pagina oficialã www.problemasolvenda.com/ro/hu sau pe pagina de Facebook a concursului: Problema Solvenda Romania.