Amsterdam; Hai acasã! Gyere haza! Bursã de rechemare a forței de muncã maghiare în Ungaria

Amsterdam; Hai acasã! Gyere haza! Bursã de rechemare a forței de muncã maghiare în Ungaria
Amsterdam  Hai acasã! Gyere haza! Bursã de rechemare a forței de muncã maghiare în Ungaria
A fost organizatã cea de-a doua bursã de rechemare a forței de muncã în Ungaria în domeniul construcțiilor, de data aceasta în Amsterdam, a spus László Koji, președintele Uniunii Naționale a Întreprinzãtorilor din Construcții (ÉVOSZ) marți dimineața, pe canalul M1 de știri al televiziunii publice din Ungaria.
Președintele a relatat: în Olanda trãiesc aproximativ 35 de mii de maghiari, din care în jur de 3000 lucreazã în construcții.Majoritatea acestora au sosit în Olanda în perioada 2008-2013, când industria construcțiilor din Ungaria se afla în adâncã recesiune, a adãugat vorbitorul.
La cel de-al doilea eveniment al campaniei de rechemare a specialiștilor maghiari în construcții care trãiesc în strãinãtate,cei interesați au fost informați cã industria construcțiilor din Ungaria nu mai este în situația în care a fost, a spus președintele.
                
 
În plus, dacã acești specialiști s-ar întoarce în țarã, pot fi printre cei mai buni, muncitorii calificați pot deveni chiar și conducãtori de nivel mediu, în timp ce inginerii ar beneficia de oportunitãți excelente, a mai adãugat.
În cadrul bursei, șase companii din Ungaria au prezentat propuneri concrete celor interesați.
Prima bursã de acest gen a fost organizatã la München.
Titlul proiectului național este foarte expresiv:  Hazahívó Börze. Adicã Bursa care te cheamã acasã.