ADEVĂRUL: Ungurii, lecţie în combaterea pandemiei

ADEVĂRUL: Ungurii, lecţie în combaterea pandemiei

Dacă la noi, deocamdată, s-au deschis parcurile, cimitirele şi muzeele, în schimb, în ţara vecină viaţa aproape că a revenit la normalul de dinainte de răspândirea coronavirusului în Europa.

Cu o populaţie ce se apropie de zece milioane de locuitori, Ungaria s-a descurcat excelent în faţa pandemiei, iar victoria lor se vede mai bine, dacă vom compara cifrele înregistrate acolo cu cele de la noi.

Şi dacă luăm în calcul că populaţia lor e la jumătatea celei din România, situaţia ungurilor e mult mai bună. Iată ce ne spun cifrele: Cazuri confirmate: 3.678 (Ungaria) – 17.585 (România) Decese: 476 (Ungaria) – 1.159 (România) Decese la milionul de locuitori: 49 (Ungaria) – 60 (România) Bolnavi internaţi la Terapie Intensivă: 23 (Ungaria) – 203 (România)

Pornind de la aceste cifre, ungurii au început de mult relaxarea restricţiilor, iar un exemplu concret despre care „Adevărul“ a scris aici i-a bucurat foarte mult pe oameni.

Şi, începând din acest weekend, maghiarii vor mai avea un motiv de sărbătoare. Pe când în România, încă nu ştim când se vor relua competiţiile sportive, în Ungaria se vor juca, din nou, meciurile de fotbal, începând de sâmbătă. Ce-i drept, partidele se vor disputa cu porţile închise, aşa cum se întâmplă, deocamdată, peste tot în lume.

(https://adevarul.ro/news/sport/ungurii-lectie-combaterea-pandemiei-arata-cifrele-vor-weekend-1_5ec7953f5163ec4271078a08/index.html)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.