A sosit la Cluj Kati Szabó, eroina României la Olimpiada de la Los Angeles 1984

A sosit la Cluj Kati Szabó, eroina României la Olimpiada de la Los Angeles 1984

În aceastã searã, la aeroportul din Someșeni delegația care reprezenta Olimpiada Liceelor Maghiare a dat fațã în fațã cu Kati Szabó, gimnasta care la Olimpiada de la Los Angeles din 1984 a reușit performanța de a câștiga trei medalii de aur. Kati este nãscutã în comuna Zagon din județul Covasna, trãiește în Franța.

Coborând din avion, primele cuvinte ale sale au fost ascultate cu emoție:

– Iatã-mã în Cluj, orașul despre care am auzit mult, dar nu am reușit sã-l cunosc pânã acum. Am acceptat din start propunerea organizatorilor, ca sã fiu invitata specialã a Olimpiadei Liceelor Maghiare care se desfãșoarã la Cluj în zilele urmãtoare. Anul trecut aceastã funcție a avut-o antrenorul nostru, Károlyi Béla, care însã nu a putut veni personal. Am auzit cã mi s-a organizat un tur istoric ghidat al orașului, abia aștept acesta, precum și gala de mâine de la Teatrul Maghiar, de la orele 19. Sunt convinsã cã Olimpiada Liceelor Maghiare o sã aibã succes. Sunt un pic obositã, mâine putem discuta pe larg – spunea zâmbind gimnasta.

                                                                                   ***
Începând de mâine Corbii Albi vor transmite în direct evenimentele Olimpiadei Liceelor Maghiare, având ca trimis special pe subsemnatul, în calitate de candidat bursier al Asociației Clubul Media Corbul Alb.